Inspecții de echipamente pentru lucrul la înălțime

Ai un ham prin apropiere? Verifică-i eticheta și vei vedea că are trecută pe ea o dată de fabricație (un număr de lot și serie). Durata de viață a unui ham este de 10 ani din momentul achiziției – cu condiția ca hamul să treacă de inspecțiile anuale…

Iată de ce e important să organizezi inspecții anuale pentru toate echipamentele pentru lucrul la înălțime, sau inspecții ad-hoc în cazul unei căderi de la înălțime.

Cum decurg inspecțiile de echipamente pentru lucrul la înălțime?

Orice produs trebuie inspectat vizual și funcțional conform instrucțiunilor producătorului.

Sfat util: Orice echipament trebuie inspectat vizual și funcțional înainte de fiecare utilizare, nu doar în cadrul inspecțiilor anuale.

Inspecție vizuală: Se verifică dacă există elemente ruginite, rupte, corodate, defecte si dacă au intrat în contact cu agenți chimici..

De exemplu:

 • La hamuri se verifică întotdeauna cusăturile de siguranță
 • La absorbitoarele de șoc se inspectează și cusăturile de siguranță și conectorul

Inspecție funcțională: Fiecare echipament are puncte de siguranță care trebuie inspectate

Fiecare producător are propriile reguli pentru inspecții. Ele sunt trecute pe o listă de verificare care, odată completată, îți va oferi un diagnostic:

 • Echipamentul trece inspecția și poate fi utilizat în continuare
 • Echipamentul trece inspecția, dar sunt necesare anumite revizuiri pentru a preveni retragerea la următoarea inspecție
 • Echipamentul nu mai este conform cu cerințele producătorului și se recomandă retragerea sa

Important: Utilizatorul produselor este cel care decide ce se întâmplă cu un echipament neconform.

Un inspector de echipamente pentru siguranța lucrului la înălțime nu are dreptul de a le casa fără acordul proprietarului. El poate numai să evidențieze zonele în care produsele prezintă un potențial risc și să recomande retragerea lor prin eliberarea unui document care permite proprietarului să le caseze.

Inspecții de echipamente de lucru la înălțime pentru produse CAMP Safety

Camp Technical Solutions este singura companie din România atestată pentru efectuarea inspecțiilor produselor CAMP Safety.

Camp Technical Solutions deține unul din cele trei centre de pregătire CAMP Safety din Europa (celelalte fiind în Elveția și Italia). Astfel ne calificăm angajații în inspecția de echipamente pentru CAMP Safety. Deservim întreaga zonă a Europei de Est, inclusiv România și Ungaria.

Pentru cine sunt inspecțiile de echipamente pentru lucrul la înălțime?

Companii (Managerii de Securitatea și Sănătatea în Muncă) din următoarele domenii:

 • Energie regenerabilă
 • Telecomunicații
 • Industria ușoară
 • Industria grea
 • Industria de construcții
 • Industria petrolieră
 • Siguranța publică

E recomandat să efectuezi inspecții anuale ale echipamentelor pentru a te asigura că angajații tăi respectă normele legale pentru siguranța lucrului la înălțime.

Liber profesioniști:

Ca freelancer, contractorul poate să îți ceară să ai toate echipamentele revizuite pentru a putea să participi la o lucrare

Inspecțiile anuale asigură că viața ta nu este pusă în pericol atunci când lucrezi la înălțime. Este o cerință obligatorie pentru toate companiile care angajează liber profesioniști.


Rezervă acum o inspecție de echipamente pentru lucrul la înălțime

Important: Atunci când completezi formularul, te rugăm să specifici dacă ne contactezi din partea unei companii sau dacă ești liber profesionist. Acest lucru ne ajută să îți oferim informații despre datele disponibile pentru inspecții. Vei primi un răspuns în mai puțin de 12 ore.

0740218812