Recenzii produse
Camp Technical Solutions 09/05/2017 comentarii

Lucrezi în turbinele eoliene? Află cum te ajută caracatița cu trei tentacule: Absorbitorul de Șoc Rewind

În luna septembrie poți să achiziționezi acest absorbitor de șoc cu 10% reducere folosind codul „rewind10” la checkout. Comandă-l acum de aici.

Cu două puncte de fixare și o lungime reglabilă, absorbitorul de șoc Rewind e ca o caracatiță:

 • Își întinde două din tentacule către sistemele de linia vieții.
 • La capătul celui de-al treilea tentacul are o carabinieră cu care se fixează de hamul tău.

absorbitor-soc-rewind-fixare

Un astfel de absorbitor de șoc e esențial în munca în turbinele eoliene.

Fie că lucrezi în interior (pe scară sau în nacelă), sau în exterior (sus pe turbină), trebuie să ai mereu cu tine caracatița cu trei tentacule Rewind.

Ce rol are un absorbitor de șoc pentru alpinismul utilitar?

Un absorbitor de șoc amortizează efectul unei izbituri în cazul căderii în gol.

Sfat util: există trei factori de risc pentru căderea de la înălțime. Încearcă să rămâi mereu la Factorul Zero: să ai mereu absorbitorul de șoc fixat deasupra corpului.

factor_de_risc_la_caderea_de_la_inaltime

Factorul de cădere = înălțimea de cădere / lungimea șnurului

Cu ce e diferit Absorbitorul de Șoc Rewind?

rewind-absorbitor-soc-alpinism-utilitar

Absorbitor de șoc alpinism utilitar este în formă de Y, bifurcându-se în două lonje de poliamidă de 32mm fiecare. Este un absorbitor elastic care reduce riscurile unei agățări accidentale.

„Tentaculele” lonjei au o lungime reglabilă între 105-150cm. Absorbitorul va fi folosit numai la o înălțime mai mare de 150cm + înălțimea celui care îl folosește!

Exemplu: dacă înălțimea ta este 180cm, atunci înălțimea totală pentru a putea folosi acest absorbitor de șoc alpinism utilitar este 150 + 180, adică 230cm.

absorbitor_de_soc_rewind_pozitionare_corecta

Absorbitorul poate fi folosit atât pentru lucrul pe orizontală cât și pe verticală.

Întreaga măiestrie a acestui absorbitor stă în conectoarele sale de aluminiu certificate ANSI și CSA.

Conectoarele au o deschidere mai largă față de cele normale, de 62mm (în loc de 52 sau 60mm) și rezistă la 16kN pe clapetă.

Știai că…? Conform standardelor GWO, conectorul se fixează în lateralul treptelor scării și nu pe treaptă.

Pentru a putea să te fixezi cât mai bine, vei avea nevoie de un conector cu o deschidere largă precum e cel al absorbitorului de șoc Rewind.

Absorbitorul de șoc Rewind e disponibil aici. Cere-i managerului de securitate ”caracatița cu trei tentacule” de la Camp Technical Solutions!

În luna septembrie poți să achiziționezi acest absorbitor de șoc cu 10% reducere folosind codul „rewind10” la checkout.

Despre noi

Camp Technical Solutions este o companie furnizoare de echipamente specializate pentru siguranţa lucrului la înălţime. Totodată suntem specializaţi în prestarea de servicii auxiliare acestui domeniu de activitate, servicii ce vizează în special inspecţia echipamentelor aflate în uz.

citeste
articole recomandate
 • kit-alpinist-utlitar-featured1

  Ce nu trebuie să lipsească din kitul unui alpinist utilitar?

  Există două tipuri de produse pentru lucru la înălțime: echipamentele standard care trebuie să fie folosite de toți alpiniștii utilitari și cele specifice anumitor activități sau industrii. Ce produse iei cu tine în bagaj când mergi spre lucru? Echipamentul standard: Cască Centura EN 361 sau…

  citeste
 • alegere-echipament-lucrul-la-inaltime

  Dincolo de preț: Factorii decisivi în alegerea echipamentului pentru lucrul la înălțime

  Cum alegi echipamentul potrivit pentru fiecare membru al echipei tale? Alegerea echipamentului pentru lucrul la înălțime depinde de mai mulți factori: Sarcina de muncă: scopul cu care un alpinist utilitar urcă la înălțime. Condițiile de muncă și specificitatea locului de muncă: alpinistul poate să urce…

  citeste
 • conector-swivel-alu-hook-featured-image

  Multiplele aplicabilități ale Conectorului Swivel Alu Hook 3Lock

  Un conector, mai multe utilizări? De ce nu? Conectorul Swivel Alu Hook 3Lock are funcție de autoblocare și cap pivotant anti-rotire. Fiind ușor de utilizat și extrem de adaptabil, are multiple aplicabilități. Hai să le descoperim împreună! Când poți să folosești conectorul Swivel Alu Hook…

  citeste
 • druid-pro-featured

  Druid și Druid PRO, must have pentru siguranța ta

  Două dispozitive de coborâre de la CAMP Safety care reinventează coborârea în coardă. Dar oare care e diferența între DRUID și DRUID PRO? Mai jos o recenzie Druid PRO detaliată - află dacă merită să investești într-un astfel de sistem. Coborâtor DRUID cu antipanică  …

  citeste
 • casca-ares-rosie-featured

  Casca Ares: Echilibrul dintre confort, siguranță și funcționalitate

  Atunci când jobul tău se desfășoară la înălțime, ai nevoie de un echipament adecvat pentru a te proteja de eventualele pericole. Știai că...? Lucrul la înălțime este, în teorie, orice activitate desfășurată la o înălțime mai mare de 2m. Înălțimea se măsoară de la tălpile lucrătorului…

  citeste
 • lucrul-inaltime-echipa-featured

  Cât de bine îți cunoști echipa? Cât de pregătiți sunt colegii tăi pentru lucrul la înălțime?

  Munca la înălțime îți oferă, probabil, unele dintre cele mai frumoase peisaje posibile. Pentru a putea să te bucuri de priveliște și să lucrezi cu spor, ai nevoie să cunoști toate detaliile siguranței la locul de muncă. Azi vorbim despre trei pași simpli dar importanți…

  citeste

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

NU VA TRIMITEM SPAM , DOAR INFORMATII UTILE DESPRE CAMP TECHNICAL SOLUTIONS