Recenzii produse
Camp Technical Solutions 07/17/2017 comentarii

Legenda spune că aceste căști au fost făurite în atelierele zeilor Olimpului

Casca de protecție este, fără îndoială, piesa de rezistență din garderoba unui alpinist utilitar.

Astăzi discutăm despre cum alegi casca potrivită pentru munca la înălțime. Am ales trei căști inspirate din poveștile nemuritoare ale zeilor Greciei Antice.

Decizii, decizii: care e cea mai potrivită cască de protecție pentru lucrul la înălțime pentru tine?

Iată trei modele de super-căști, tu decizi care ți se potrivește:

Casca Ares

Este recomandată pentru cățărarea în copaci, lucrul în spații închise, cățărarea pe piloni și structuri industriale, acoperișuri sau platforme elevatoare.

Dar mai mult și mai mult îi place în munca industrială. S-o chinui o dată și-nc-o dată. Rezistă la șocuri electrice, stropiri cu electricitate și stropi de metal topit. Nu se lasă ușor: clema de la bărbie este concepută să reziste la forțe de 15-25 kg.

Legenda spune că zeul Ares își dorea foarte mult un templu pe colina Areopag, la poalele căreia l-a ucis pe Hallirrhothius, fiul lui Poseidon.

Se spune că el însuși ar fi confecționat Casca Ares în atelierul său pentru a-i proteja pe muncitorii care urmau să îi construiască templul… dar cine poate ști sigur?

casca-potrivita-pentru-lucrul-inaltime-zeii-greciei-ares

Până acum, Casca Ares a fost identificată pe un singur vas antic de origine grecească.

Fiind extrem de rezistentă la impact (deoarece absoarbe șocul), casca Ares este definită de confort, funcționalitate și siguranță.

Caracteristici:

 • Este confecționată din ABS și policarbonat
 • Este dotată cu sisteme rapide și simple de reglare
 • Se adaptează cu ușurință formei capului
 • Absoarbe transpirația
 • Este rezistenă la forțe de șoc intre 15 kg și 20 kg
 • Oferă protecții auriculare, vizieră și lanternă frontală
 • Cureaua pentru bărbie se decuplează automat

 

Casca Ares e disponibilă pe roșu, alb sau galben. Nu îți spunem care e culoarea noastră referată, dar tu poți să o alegi ușor aici.

Casca Ares Air

Casca Ares Air oferă o protecție avansată atât în timpul operațiunilor de salvare, cât și în munca din domeniul construcțiilor sau cățărarea în copaci.

Casca poate fi manevrată cu ușurință (folosindu-te doar de o singură mână) iar găurile de aerisire dispuse pe lateralul căștii fac posibilă ventilarea atunci când ai nevoie.

Datorită designului și materialelor din care este creată, Ares Air este recomandată pentru a fi utilizată la activități precum munca în eoliene sau în timpul evaluării unui proiect, la un punct de lucru.

Dacă ai nevoie de o cască mult mai rezistentă (care să ofere protecție în cazul loviturilor puternice la cap – obiecte dure, contondente care pot să cadă pe cască, de exemplu), atunci e recomandat să alegi Casca Ares.

Caracteristici:

 • Este confecționată din ABS și policarbonat
 • Stratul interior este confecționat din polistiren expandat
 • Este impermeabilă
 • Este rezistentă la coroziune și loviri repetate
 • Este dotată cu protecții auriculare, vizieră și lanternă frontală
 • Cureaua pentru bărbie asigură o fixare optimă
 • Poate fi ajustată atât pe verticală, cât și pe orizontală
 • Este rezistentă la temperaturi de până la -20 de grade Celsius

 

Casca Ares Air este disponibilă în trei culori: alb, negru, portocaliu și roșu.

Casca Titan

Pe lângă faptul că îți oferă siguranță la cel mai ridicat nivel, Casca Titan este ușoară și are un design extrem de atractiv. Poți alege culoarea preferată dintre alb, roșu, verde și negru.

Zeități primordiale, Titanii au fost fiii zeiței Gaia și ai zeului Uranus.

casca-potrivita-pentru-lucrul-la-inaltime-exemple-grecia-antica

Cinci exemplare de căști și coifuri din Grecia Antică

Înzestrați cu o putere incredibilă, personificau cu precădere forțele naturii, erau impulsivi, viguroși, neînfricați. Printre cei mai cunoscuți Titani sunt Hyperion, Prometeu, Atlas, Rhea, Cronos.

Întreaga pornire sălbatică a titanilor a inspirat crearea căștii Titan. A fost făurită în așa fel încât să nu permită vijeliilor și intemperiilor naturii să treacă de pereți-i groși.

Atunci când te afli într-o misiune de salvare, la înălțime, casca Titan este un ajutor de nădejde. Te protejează atât de lovituri directe cât și de șocuri electrice.

Caracteristici:

 • Carcasa este fabricată din ABS iar interiorul căștii din polistiren expandat
 • Nu are în componența sa metal
 • Este extrem de rezistentă la coroziune
 • Se adaptează la diferite condiții meteorologice
 • Se fixează ușor pe cap
 • Ajustarea se face cu ajutorul curelei pentru bărbie
 • Sistemul de curele poate fi înlăturat pentru curățare

Casca de protecție trebuie să fie rezistentă

Cea mai eficientă metodă de a preveni accidentările atunci când lucrezi la înălțime este să porți echipamentul adecvat. În primul rând, casca ta trebuie să fie rezistentă la impact.

Acum, dacă preferi căștile ultra-rezistente, desigur că vei merge pe mâna lui Ares

Dar azi ai citit despre trei super-căști de protecție pentru lucrul la înălțime inspirate din legendele marilor zeități grecești. Suntem siguri că oricare dintre ele se va ridica la nivelul așteptărilor tale.

Despre noi

Camp Technical Solutions este o companie furnizoare de echipamente specializate pentru siguranţa lucrului la înălţime. Totodată suntem specializaţi în prestarea de servicii auxiliare acestui domeniu de activitate, servicii ce vizează în special inspecţia echipamentelor aflate în uz.

citeste
articole recomandate
 • kit-alpinist-utlitar-featured1

  Ce nu trebuie să lipsească din kitul unui alpinist utilitar?

  Există două tipuri de produse pentru lucru la înălțime: echipamentele standard care trebuie să fie folosite de toți alpiniștii utilitari și cele specifice anumitor activități sau industrii. Ce produse iei cu tine în bagaj când mergi spre lucru? Echipamentul standard: Cască Centura EN 361 sau…

  citeste
 • rabla-pentru-hamuri-reducere-featured

  PARTICIPĂ LA PROGRAMUL RABLA PENTRU HAMURI ȘI AI 20% REDUCERE LA ACHIZIȚIA HAMURILOR NOI

  Prin programul RABLA pentru hamuri, încurajăm înlocuirea hamurilor uzate și a celor care se apropie de finalul duratei de viață sau au depășit-o deja. Știai că…? Până în prezent am scos din circuit peste 400 de hamuri uzate. Programul se derulează printr-un mecanism extrem de…

  citeste
 • casca-ares-rosie-featured

  Casca Ares: Echilibrul dintre confort, siguranță și funcționalitate

  Atunci când jobul tău se desfășoară la înălțime, ai nevoie de un echipament adecvat pentru a te proteja de eventualele pericole. Știai că...? Lucrul la înălțime este, în teorie, orice activitate desfășurată la o înălțime mai mare de 2m. Înălțimea se măsoară de la tălpile lucrătorului…

  citeste
 • druid-pro-featured

  Druid și Druid PRO, must have pentru siguranța ta

  Două dispozitive de coborâre de la CAMP Safety care reinventează coborârea în coardă. Dar oare care e diferența între DRUID și DRUID PRO? Mai jos o recenzie Druid PRO detaliată - află dacă merită să investești într-un astfel de sistem. Coborâtor DRUID cu antipanică  …

  citeste

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

NU VA TRIMITEM SPAM , DOAR INFORMATII UTILE DESPRE CAMP TECHNICAL SOLUTIONS