Recenzii produse
Ana-Maria Lascu 06/30/2016 comentarii

Druid și Druid PRO, must have pentru siguranța ta

Două dispozitive de coborâre de la CAMP Safety care reinventează coborârea în coardă. Dar oare care e diferența între DRUID și DRUID PRO? Mai jos o recenzie Druid PRO detaliată – află dacă merită să investești într-un astfel de sistem.

Coborâtor DRUID cu antipanică

 

Realizat în întregime în Italia la cele mai înalte standarde, DRUID are în compoziția sa aluminiu forjat și oțel inoxidabil turnat.

Dispune de un mecanism brevetat de închidere a camei pe coardă, ce permite o suprafață de sprijin mare și o închidere extrem de ușoară. Astfel, coborâtorul reduce considerabil uzura corzii. De asemenea, dispozitivul este dotat cu funcție anti-panică.

Mecanismul de funcționare este simplu și presupune coborârea inițiată prin tragerea manetei: în cazul acționării excesive, mecanismul decuplează și provoacă blocarea dispozitivului, iar coborârea se oprește. Pentru reluarea coborârii, este suficientă re-acționarea manetei.

Află mai multe despre coborâtorul DRUID cu antipanică aici.

Coborâtor DRUID PRO pentru lucrul în coardă

 

Dispozitivul DRUID PRO este adecvat pentru utilizatorii experți sau pentru lucrul pe suprafețe înclinate, întrucât rapelul se poate efectua continuu, iar orificiul de prindere mare permite rotația completă a carabinierei complementare.

Este indicată menținerea permanentă a mâinii pe coarda de frânare în timpul operațiunilor. O blocare de siguranță suplimentară este posibilă prin crearea unei bucle semi-cheie.

Află mai multe despre coborâtorul DRUID PRO pentru lucrul în coardă aici.

Întrucât DRUID și DRUID PRO sunt dispozitive de coborâre pentru lucrul în coardă, și certificate ca dispozitive de evacuare, acestea permit autoevacuarea operatorului sau coborârea în rapel a unei posibile victime de către salvator.

Este obligatorie utilizarea unei corzi de siguranță și a unui dispozitiv anticădere precum cele din gama CAMP Safety Goblin. Astfel, coborârea este fluidă și controlabilă, iar urcarea mult mai rapidă.

Despre noi

Camp Technical Solutions este o companie furnizoare de echipamente specializate pentru siguranţa lucrului la înălţime. Totodată suntem specializaţi în prestarea de servicii auxiliare acestui domeniu de activitate, servicii ce vizează în special inspecţia echipamentelor aflate în uz.

citeste
articole recomandate
 • kit-alpinist-utlitar-featured1

  Ce nu trebuie să lipsească din kitul unui alpinist utilitar?

  Există două tipuri de produse pentru lucru la înălțime: echipamentele standard care trebuie să fie folosite de toți alpiniștii utilitari și cele specifice anumitor activități sau industrii. Ce produse iei cu tine în bagaj când mergi spre lucru? Echipamentul standard: Cască Centura EN 361 sau…

  citeste
 • lucrul-la-inaltime-in-eoliene-3

  Cum a fost la inspecția turbinelor eoliene Enel România, divizia Enel Green Power?

  87 de turbine eoliene de inspectat, temperaturi de peste 45°C și încărcări electrostatice care ne-au amânat cu zile. Inspecțiile de sisteme de linia vieții pe orizontală pe șină de anul acesta de la Enel România, divizia Enel Green Power (EGP) ne-au testat la maxim experiența…

  citeste

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

NU VA TRIMITEM SPAM , DOAR INFORMATII UTILE DESPRE CAMP TECHNICAL SOLUTIONS