Servicii
Camp Technical Solutions 05/16/2017 comentarii

Salvarea unui accidentat de pe un turn meteorologic (certificare de specializare CEZ România, împreună cu Adrian Glăvan)

Se dă următoarea situație: un accidentat este blocat pe un turn meteorologic, trebuie salvat în cel mai scurt timp posibil. Ce faci?

Împreună cu Adrian Glăvan am organizat un curs specializat pentru salvarea de la înălțime. Trainingul a avut loc în 18 mai 2017 împreună cu tehnicieni și manageri de securitate de la Grupul CEZ în România.

Ce include acest curs?

Trainingul constă în executarea unui exercițiu practic de salvare de pe un turn meteorologic.

În cadrul simulării, se va pune accentul pe următoarele elemente:

 • Salvarea de la înălțime – principii de acordare a primului ajutor
 • Transportul accidentatului – coborârea, ridicarea și traversarea cu accidendatul

 

salvare-turn-meteorologic

Certificarea participanților

La finalul trainingului va avea loc o evaluare scrisă și practică.

Știai că…? Suntem acreditați să organizăm cursuri de specializare și să asistăm în calificarea noilor alpiniști utilitari. Află mai multe aici.

În urma acestei evaluări, fiecare absolvent al cursului va primi un certificat de specializare pentru lucrul la înălțime pe turnurile de înregistrări meteorologice din Parcul de Turbine Eoliene Fântânele-Cogealac – utilizarea sistemului de linia vieții pe verticală STOPCABLE de la TRACTEL și accesul în siguranță până în vârful turnului, precum și pentru salvarea și evacuarea de pe turn.

adrian-glavan-certificare-camp-technical-solutions

 

De ce organizăm traininguri pentru specialiștii din industrie?

Organizate regulat, trainingurile au rolul de a familiariza o echipă cu procedurile de salvare de la înălțime, cu folosirea echipamentelor, precum și cu îmbunătățirea timpilor necesari de reacție.

Încurajăm întotdeauna efectuarea regulată de exerciții și simulări, deoarece niciodată nu poți spune că ești pregătit. Cunoașterea procedurilor standard de salvare de la înălțime este extrem de importantă; neutilizate, aceste cunoștințe se uită. Așadar, e recomandat ca, cel puțin de două ori pe an, să se efectueze traininguri aplicate pe scenarii diferite.

CEZ România a contactat Camp Technical Solutions pentru acest training, obiectivul lor fiind pregătirea suplimentară a echipei de mentenanță pe mastul meteo.

Scopul acestui training este de a ajuta tehnicienii parcului de eoliene CEZ Fântânele-Cogealac să se acomodeze cu misiunile de salvare de la înălțime. În timpul trainingului, se va lucra pe un mast meteo și se va pune un accent special pe principiile de acordare a primului ajutor și pe transportul accidentatului.

curs-salvare-inaltime-cez-romania

Echipamente folosite în cadrul trainingului

 • Absorbitoare de șoc în Y cu conectoare cârlig (vezi imagine mai jos)
 • Sistemul de linia vieții pe verticală STOPCABLE de la TRACTEL

absorbitor de soc limited rewind

Dorești să organizezi un training de salvare de la înălțime pentru echipa ta?

Află mai multe aici sau contactează-ne acum pentru informații suplimentare sau pentru a rezerva o dată pentru training.

Vezi mai multe fotografii de la training aici:

Despre noi

Camp Technical Solutions este o companie furnizoare de echipamente specializate pentru siguranţa lucrului la înălţime. Totodată suntem specializaţi în prestarea de servicii auxiliare acestui domeniu de activitate, servicii ce vizează în special inspecţia echipamentelor aflate în uz.

citeste
articole recomandate
 • eveniment-aniversar-camp-technical-solutions-zece-ani

  Camp Technical Solutions: 10 ani de când suntem partenerii tăi de încredere

  De 10 ani, Camp Technical Solutions se dedică misiunii sale principale - aceea de a ne asigura că tu contribui la transformarea lumii într-un loc mai bun, fără a-ți pune vreun moment viața în pericol. Da, ai înțeles bine! Pe lângă furnizarea de echipamente specializate…

  citeste
 • rabla-pentru-hamuri-reducere-featured

  PARTICIPĂ LA PROGRAMUL RABLA PENTRU HAMURI ȘI AI 20% REDUCERE LA ACHIZIȚIA HAMURILOR NOI

  Prin programul RABLA pentru hamuri, încurajăm înlocuirea hamurilor uzate și a celor care se apropie de finalul duratei de viață sau au depășit-o deja. Știai că…? Până în prezent am scos din circuit peste 400 de hamuri uzate. Programul se derulează printr-un mecanism extrem de…

  citeste

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

NU VA TRIMITEM SPAM , DOAR INFORMATII UTILE DESPRE CAMP TECHNICAL SOLUTIONS