Inspecții​ ​de sisteme de linia​ ​vieții

Sistemele de linia vieții sunt montate pe o structură înaltă și contribuie la creșterea siguranței lucrului la înălțime sau a procedeelor de salvare de la înălțime. La aceste sisteme se pot adăuga dispozitive de salvare și echipamente de protecție.

Pentru a te asigura că totul funcționează la parametri optimi, aceste sisteme de linia vieții precum și celelalte dispozitive atașate lor trebuie revizuite anual în cadrul inspecțiilor de linia vieții pe locație.

Pentru cine sunt inspecțiile de linia vieții?

Oricine lucrează cu sisteme de linia vieții trebuie să apeleze la un inspector certificat pentru a le revizui. Acestea includ toate sistemele de siguranță care sunt montate pe structuri metalice, mast meteo, pe clădiri, pe eoliene, pe piloni sau pe acoperișuri etc.

Orice inspecții de linia vieții sunt urmate de inspecții ale echipamentelor personale. Ele intră în categoria Echipament Individual de Protecție (EIP).

Astfel, atât Managerii de Securitatea și Sănătatea în Muncă (SSM) cât și liber profesioniștii pot apela la acest serviciu.

De ce să apelezi la noi pentru a efectua inspecții de linia vieții?

În mod normal producătorii de sisteme de linia vieții sunt singurii care pot să le inspecteze. De aceea ei certifică doar distribuitorii lor autorizați pentru a efectua inspecții pe anumite regiuni.

Suntem printre foarte puținele companii din România care dețin certificări din partea producătorilor pe care îi comercializează. Astfel te ajutăm să economisești timp și resurse financiare, deoarece nu mai este obligatoriu să trimiți echipamentele până la producător pentru a fi verificate.

Inspectorii Camp Technical Solutions dețin atestările necesare pentru a putea efectua aceste revizii pentru toate sistemele de linia vieții de la următorii producători:

  • Avanti
  • Haca
  • Honeywell
  • Tractel

În plus, participăm regulat la atestări și recertificări în cadrul cărora învățăm despre cele mai noi proceduri de inspecție, conforme cu ultimele standarde ale producătorilor. Recertificările au loc o dată la câțiva ani și includ atât pregătire teoretică cât și practică.


Programează o inspecție de linia vieții

Important: Atunci când completezi formularul, te rugăm să specifici dacă ne contactezi din partea unei companii sau dacă ești liber profesionist. Acest lucru ne ajută să îți oferim informații despre datele disponibile pentru inspecții. Vei primi un răspuns în mai puțin de 12 ore.

0740218812